Prosvjed Za Rušenje Vlade
30 Ožujka 2011, Trg Portarata - Pula
Prosvjedu za rušenje Vlade u Puli, danas u srijedu 30 ožujka u 18 sati, prisustvovao sam i ja, Ðurić Aljoša.
Mjesto radnje - centar grada, odmah pored Zlatnih vrata.
Na demonstracijama se okupilo njih petnaestak - dvadeset ljudi.
Par novinara s televizijskim kamerama je pratilo razvoj događanja.
Potražio sam organizatora prosvjeda.
Jan Jurum mi se predstavio kao jedan od njih.
Razmijenili smo mišljenja, što nije dugo trajalo jer se ispostavilo da je Jan svjestan da je naš osnovni problem novac i da trebamo mijenjati monetarni sustav. Sve u svemu, dobro smo se međusobno razumjeli bez puno priče.
Janu sam uručio
info-letak Udruge Crom Alternativna Razmjena.
Isti onaj kojeg sam dijelio ljudima po Puli prije nekoliko mjeseci prigodom akcije
Pula, Istra, Hrvatska, Europa, Svijet - Slobodni Planet, ali ovog puta s dodatkom "Rođen Slobodan Da Bi Slobodno Živio U Dužničkom Ropstvu".
Jedan od prisutnih novinara koji je snimao što se zbiva na pulskom prosvjedu, bio je i onaj iz Hrvatske radiotelevizije.
I njemu sam dao u ruke jedan info-letak.
Napomenuo sam mu da se i Hrvatska radiotelevizija nalazi među onima kojima je nedavno pod nazivom "
Novac I Mentalna Higijena" upućen javni upit - službeni zahtjev za odgovorima na specifična, ključna pitanja za opstanak i razvoj bilo koje vrste društvene zajednice.
Također, priupitao sam ga da li možda zna što bi mogao značiti natpis na info-letku:
Sustav Alternativne Valute. Na žalost, novinar Hrvatske radiotelevizije nije imao pojma što su alternativne valute.
Osim toga, info-letak o prljavoj pozadini globalnog monetarnog sustava, novcu-dugu i bankarsko-političkom kartelu, te alternativama koje se nude; podijelio sam mnogobrojnim prolaznicima.
Ljudi ko ljudi, u ovoj situaciji u kojoj im je svega preko glave, većinom su ga u prvi trenutak odbijali. No osmijeh i "ne grize - čita se", učinili su svoje i sav informativni materijal koji sam imao u torbi, završio je u rukama onih kojima je i bio namijenjen.